FAQ

Hieronder een aantal veel gestelde vragen (met antwoorden):

KLAAS (30, ICTer):
Ik ben in 1ste instantie op zoek naar 1 les voor mijn vriendin. Zij is 22. Dit wil ik haar aanbieden als verrassing. Ze heeft geen enkele ervaring met muziek en dus ook geen instrument.
Is dit bij u mogelijk?

Antwoord:
Deze vraag krijg ik vaker en ja, dat is mogelijk. De lessen worden gegeven aan de Turnerstraat in A’dam Oud-Zuid. Als ze langskomt dan zal er een instrument speelklaar staan!


BIANCA (31):
Graag zou ik saxofoonlessen willen nemen. Heb jij daar tijd en plek voor?  Ik ben een beginner en kan ook geen noten lezen én ik ben 31 jaar 🙂 Hoor graag wat de mogelijkheden zijn.

Antwoord: Leeftijd speelt bij onze lessen geen rol. De beste musici uit de geschiedenis konden vaak ook geen noot lezen. Voor de meeste mensen geldt echter dat ze bewuster gaan musiceren als ze noten kunnen lezen. Bovendien kun je makkelijker communiceren met andere muzikanten en ook nog eens plaats nemen in een (Big)band of combo. Daarom besteden wij spelenderwijs aandacht aan het leren lezen van het notenschrift.


FLOOR (29, fulltime baan):
Ik ga over 2 maanden trouwen en zou mijn partner graag willen verrassen door op het Huwelijk een nummer te spelen op de saxofoon. Ik ben 35 jaar en heb geen muzikale achtergrond, heb dus nooit een instrument bespeeld. Is dit haalbare kaart.

Antwoord: Als het je alleen gaat om het spelen van 1 nummer voor je aanstaande dan kan je niet bij ons terecht. Ben je geïnteresseerd in muziek en je wilt leren saxofoon spelen dan ben je welkom om bij ons lessen te volgen.


ANS (45, huisvrouw):
Is het mogelijk om een proefperiode van bijvoorbeeld 1 of 2 maanden af te spreken om te kijken of het saxofoon spelen mij inderdaad wel ligt? Dan wil ik voor die periode ook graag een saxofoon van u huren. En kunt u adviseren welke saxofoon het beste bij mij past?

Antwoord: Een proefperiode is zeker mogelijk, maar wij raden je aan om minimaal 6 lessen te nemen. Die tijd heb je nodig om te beoordelen of saxofoon spelen iets voor je is. We kunnen een introductieles afspreken en kijken welke saxofoon bij je past.


WIM (gepensioneerd):
Ik speel al lang sax, maar heb moeite met weer eens wat verder te komen. Speel main stream/swing in een quartet. Er zit weinig verandering/verbetering in. Is er nog plek voor lessen en evt. welke tijden?

Antwoord: Veel mensen zijn tevreden met een bepaald niveau van spelen. Uit jouw vraag spreekt de ambitie om verder te komen dan wat je tot nu toe bereikt hebt. Omdat een muzikant nooit is uitgeleerd en zelfs professionals in periodes les blijven nemen, lijkt het mij een heel verstandige beslissing om de daad bij het woord te voegen en je weer verder te ontwikkelen. Je bent van harte welkom!


JAMY (30, ZZP’er):
Ik wil al heel lang saxofoon leren spelen. Vanaf mijn 5e tot mijn 22e (ik ben nu 30) heb ik dwarsfluitles gehad. Alleen, dit instrument is niet expressief genoeg voor me. Ik wil dus al jaren de overstap naar saxofoon maken. Ik kan noten lezen en snap wel iets van blaastechniek, alhoewel dat op de fluit denk ik wel totaal anders is. Ik heb een goed muzikaal gehoor (weet ik van zangles). Ik zou een sax moeten huren denk ik. Je website spreekt me wel aan. Heb je toevallig ruimte voor een proefles?

Antwoord: De saxofoon vereist inderdaad een andere blaastechniek dan de dwarsfluit. Qua grepen echter is er veel overeenkomst. Je zult merken dat je dwarsfluit achtergrond absoluut een pre is ten opzichte van iemand die nog nooit een instrument bespeelt heeft! Je kan bij mij een saxofoon huren. Zo kan je kijken of het is wat je ervan verwacht. Als je contact met ons opneemt dan kunnen we een afspraak maken voor een kennismakingsles.


HENDRIK (19, student):
Ik zou graag gebruik willen maken van uw lessen. Ik heb zelf geen saxofoon en wil er niet meteen een aanschaffen. Ik wil eerst even kijken hoe ik het vind. Nu zag ik op uw site dat ik bij u ook een saxofoon kan huren. Zijn er speciale tarieven voor de combinatie van het huren van een saxofoon en het afnemen van lessen?

Antwoord: … het nemen van lessen en de huur van een instrument staan los van elkaar. Er zijn dus geen speciale combinatietarieven.


ARJAN (45, directeur):
Ik ben zeer geïnteresseerd om saxofoon te leren spelen. Nog nooit eerder heb ik dit gedaan en helaas kan ook geen noten lezen. Gelukkig heb ik wel doorzettingsvermogen en wil het graag leren. Heb je nog plek in de avond uren? Ik zou dan ook graag willen beginnen met de huur van een saxofoon voordat ik er een aanschaf.

Antwoord: … we beginnen niet meteen met notenlezen, dat komt na verloop van tijd en wordt langzaam opgebouwd, maak je daarover geen zorgen. Les in de avonduren is geen probleem.


MIRJAM (52, grafisch vormgever):
Graag zou ik als verjaardagscadeau voor mijn vriend hem saxofoonles willen geven. Hij heeft al een saxofoon en kan volgens mij wel wat van de beginselen spelen. Hij wil dit al heel graag, maar door drukte baan en andere sportactviteiten is dit er nooit echt van gekomen.

Antwoord: Je vriend is welkom om bij ons lessen te volgen. Ons aanname beleid voor nieuwe leerlingen is wel dat ze zich voor 6 lessen vastleggen. Na deze 6 lessen kan hij besluiten om door te gaan of om ermee te stoppen. Dit doen wij om te vermijden dat het te vrijblijvend wordt.

Andere vragen? Neem contact op, we beantwoorden ze graag.