Saxofoonles voor kinderen

Saxofoon Academie Amsterdam geeft niet alleen les aan volwassenen, maar ook aan kinderen.

Vanaf welke leeftijd beginnen?

Dit is lastig te zeggen. Saxofoon spelen is een fysieke bezigheid. De handjes moeten niet te klein zijn en het is zaak dat het kind de tanden gewisseld heeft. Maar rond het 9e jaar lijkt mij een mooie leeftijd om te beginnen. Mijn ervaring is dat kinderen het ‘technische’ gedeelte (bediening van de kleppen en het aanblazen) vaak snel oppakken. Het lezen van noten vinden ze vaak wat lastiger. Het stimuleren door de ouders gedurende de week is erg belangrijk.

Speciale saxofoon voor kinderen

Sinds enige tijd is er een saxofoon op de markt die speciaal is ontworpen voor de jongere en kleinere saxofonist in spe, de Alphasax. De sax heeft een aangepast mechaniek en is een stuk lichter dan een gewone altsax, en wordt geleverd met een lichtgewicht koffer en rugriemen.

Neem bij twijfel of voor advies contact op met Frank Paavo van Saxofoon Academie Amsterdam

Muziek maken is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind!

Muziek bevordert de cognitieve, emotionele en sociale vaardigheden. Het bevordert de motoriek en stimuleert het taalgevoel. Door muziek krijgt het kind meer zelfvertrouwen. Daarnaast wordt de verbeelding en de fantasie geprikkeld.

‘Muziek maakt slim’
Een interessante verhandeling over het effect van muziek maken op kinderen wil ik u niet onthouden! Naar de website

Jongerencultuurfonds Amsterdam

Voor kinderen van 4 tot 18 jaar is er de mogelijkheid een aanvraag in te dienen bij het Jongerencultuurfonds. Zij betalen een bedrag tot 450,- per schooljaar voor kinderen die tot de doelgroep behoren.

Hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden. Welke dat zijn leest u hier.

De Pink Panther

Een leuk voorbeeld van een Jazztune bekend bij kinderen.