Frank Paavo

Frank Paavo

Mijn huidige docentschap heb ik ontwikkeld in een jarenlange ervaring als saxofoonleraar, daarnaast als musicus en in de lessen die ik van verschillende vooraanstaande muzikanten heb mogen ontvangen.

Lesgeven

download persfoto map__Ik hou van lesgeven. Om mijn kennis te delen met anderen, om de interactie met de leerling, om studenten te zien groeien.

Ontwikkeling

Ik ben zeer betrokken bij de ontwikkeling van een leerling. Het maakt mij trots, en ik word er blij van om een leerling te zien groeien. De interactie is daarbij heel belangrijk: uit jezelf vragen stellen, en niet alleen opdrachten uitvoeren.

Contact

Ook het persoonlijk contact is heel belangrijk voor me. De mens achter de leerling vind ik interessant: hoe staat hij in het leven, wat zijn zijn drijfveren.

Sfeer

Ik hecht veel waarde aan een goede sfeer tijdens de les. Vaak hoor ik van leerlingen dat ze mijn enthousiasme stimulerend vinden, dat ze mijn geduld waarderen en dat ik ze veel positieve en persoonlijke aandacht geef.

Methode

Ik geef al zo’n dertig jaar saxofoonles. In die tijd heb ik mijn eigen methode van lesgeven ontwikkeld. Klik door als je daar meer over wilt weten.


Artiest

Naast docent ben ik ook uitvoerend artiest. In het voorjaar van 2017 kwam mijn eerste eigen cd uit, Jazz Painter – er staat een volgende cd op stapel.
Zie ook de biografie die jazzkenner, bassist en presentator Hans Mantel schreef voor mijn website.

Samenwerkingen en projecten

Als uitvoerend musicus heb ik met veel musici samengespeeld. Onder hen veel gerenommeerde namen, zoals Wally Tax, Hans Dulfer, Deborah Carter, Hermine Deurloo, Mark Zandveld, Dirk Balthaus, Richenel, Bart Lust, Bart van Helsdingen, Rene van Heldingen, Jasper van Damme, Teus Nobel, Loet van der Lee, Steve Altenberg, Kurt Weiss, Wolfgang Maiwald, Thomas Winther Andersen, Tom Ridderbeekx en anderen.

In 2015 heb ik in New York lessen genomen bij internationaal saxofonist Marc Mommaas, een musicus en docent van internationale statuur. Daar heb ik toen ook enkele optredens gedaan, een impressie:

Vol trots plaats ik hier tot slot nog de volgende quote die Tineke Postma schreef naar aanleding van Jazz Painter:

Frank laat met dit mooie debuut zien dat hij niet alleen een smaakvolle componist en saxofonist is, maar ook het talent heeft om zich te omringen met fijne musici die zijn muziek prachtig uitvoeren.

Tineke Postma (saxofoniste, Boy Edgar-prijswinnares 2015)