De docent – Frank Paavo

download persfoto map__Ik hou van lesgeven. Om mijn kennis te delen met anderen, om de interactie met de leerling, om studenten te zien groeien.

Ontwikkeling

Ik ben zeer betrokken bij de ontwikkeling van een leerling. Het maakt mij trots, en ik word er blij van om een leerling te zien groeien. De interactie is daarbij heel belangrijk: uit jezelf vragen stellen, en niet alleen opdrachten uitvoeren.

Contact

Ook het persoonlijk contact is heel belangrijk voor me. De mens achter de leerling vind ik interessant: hoe staat hij in het leven, wat zijn zijn drijfveren.

Sfeer

Ik hecht veel waarde aan een goede sfeer tijdens de les. Vaak hoor ik van leerlingen dat ze mijn enthousiasme stimulerend vinden, dat ze mijn geduld waarderen en dat ik ze veel positieve en persoonlijke aandacht geef.

Methode

Ik geef al zo’n dertig jaar saxofoonles. In die tijd heb ik mijn eigen methode van lesgeven ontwikkeld. Klik door als je daar meer over wilt weten.

 


Artiest
Met wie heb ik gespeeld:

Als uitvoerend musicus heb ik met vele gerenommeerde musici samengespeeld waaronder: Wally Tax, Hans Dulfer, Deborah Carter, Hermine Deurloo, Mark Zandveld, Richenel, Bart Lust, Rene van Heldingen, Jasper van Damme.

In 2015 ben ik naar New York geweest om daar lessen te nemen van Marc Mommaas en heb enkele optredens daar gedaan.

 

Naast docent ben ik ook uitvoerend artiest. In het voorjaar van 2017 kwam mijn eerste eigen cd uit, Jazz Painter. Ik treed regelmatig op, en er staat een volgende cd op stapel.
Zie ook de biografie die jazzkenner, bassist en presentator Hans Mantel schreef voor mijn website.

Vol trots plaats ik hier tot slot nog de volgende quote die Tineke Postma schreef naar aanleding van Jazz Painter:

Frank laat met dit mooie debuut zien dat hij niet alleen een smaakvolle componist en saxofonist is, maar ook het talent heeft om zich te omringen met fijne musici die zijn muziek prachtig uitvoeren.

Tineke Postma (saxofoniste, Boy Edgar-prijswinnares 2015)