De tarieven

Lesgeld seizoen 2022/ 2023

Tot 21 jaar:
30 min.                             € 35,00
45 min.                             € 45,00

Vanaf 21 jaar:
30 min.                              € 45,-
45 min.                              € 52,50
60 min.                              € 65,-

proefles                             € 45,-

Huur saxofoon:
€ 25,- per maand (borg € 250,-)


Lesduur, lestijden en -frequentie

Beginnende leerlingen raad ik aan om 45 min. les te nemen.
Voor jonge kinderen geldt: 30 minuten is vaak (ruim) voldoende.
Er wordt lesgegeven van maandag t/m vrijdag van 11:00 tot 17:00 uur en van 19:00 tot 22:00 uur.

Wekelijkse lessen

Je betaalt 10 lessen vooruit die je binnen een tijdsbestek van 3 maanden moet verzilveren. Dit houdt in dat je binnen dit tijdsbestek 3x een les kunt annuleren zonder dat het in rekening gebracht wordt, mits je dit 48 uur van te voren hebt doorgegeven.

Tweewekelijks

Je betaalt 5 lessen vooruit die je binnen een tijdsbestek van 3 maanden moet verzilveren. Dit houdt in dat je binnen dit tijdsbesek 1 x een les kunt annuleren zonder dat het in rekening gebracht wordt, mits je dit 48 uur van te voren hebt doorgegeven.

Beginners

Beginnende leerlingen geef ik wekelijks les met een minimum van 6 lessen. Na deze lessen heb je een goed beeld wat saxofoonspelen inhoudt, en besluit je of je verder wilt gaan. Het is aan te raden om pas na verloop van tijd eventueel over te gaan naar tweewekelijkse lessen.

Les via Skype/ Zoom

Als je niet in staat bent om zelf naar onze school toe te komen, of te ver weg woont (zelfs in het buitenland), is les krijgen via Skype/ Zoom een uitstekend alternatief. Daarnaast bespaart het je reiskosten.
Interesse? Informeer naar de mogelijkheden.


Uitzonderingen
Inkomstenkorting

In het geval waarin het lesgeld voor leerlingen of hun ouders/verzorgers overwegende bezwaren met zich meebrengt, kan soms een lager lesgeld worden vastgesteld, rekening houdend met de draagkracht van de betrokkene.

Losse lessen

Losse lessen (het ‘knipkaartsysteem’) zijn alleen mogelijk in uitzonderlijke gevallen, als je werk geen andere mogelijkheid biedt, of voor zeer gevorderde studenten. Informeer ernaar als je denkt dat dat voor jou geldt.
De prijzen van losse lessen liggen hoger dan van de reguliere lessen.