Aanmelding workshop Klank & Sound

Op zaterdag 25 mei organiseert Saxofoon Academie Amsterdam een workshop ‘Klank & Sound’. We gaan samen spelen en ontdekken, en zo werken aan hoe je klank muzikaal in kunt zetten.

Praktische gegevens

  • locatie: Het Muziekpakhuis, Alberdingk Thijmstraat 19, 1054 AH Amsterdam
  • datum: zaterdag 25 mei
  • tijd: van 13:00 tot 16:00 uur (inclusief pauze)
  • maximaal aantal deelnemers: 15
  • prijs: € 50,-


Meld je aanOver de workshop

De workshop wordt gegeven door Frank Paavo & Floor Wittink, respectievelijk oprichter van Saxofoon Academie Amsterdam en van Saxschool Utrecht. Floor is daarnaast uitvoerend klassiek saxofoniste, Frank is jazzmusicus.

Wat gaan we doen?

In deze workshop gaan we nader in op hoe je je klank muzikaal kunt inzetten. Dit passen we direct toe door gezamenlijk een bekende saxofoonsolo in te studeren. Aan bod komen intonatie, kleuren en het maken van effecten zoals bending, vibrato en scheuren: alles om je te leren praten met je sax!

Voor jou?

Je kunt deze technieken op meerdere niveaus toepassen, dus zowel na een paar jaar les als op gevorderd niveau.

Voor meer beginnende spelers geeft het bewustzijn van wat je eigenlijk doet met embouchure en keel. Van daaruit kun je je klank gaan ontwikkelen.

Gevorderden krijgen veel meer tools om kleuren te maken en op verschillende manieren te articuleren. Bovendien zijn effecten – hoe je deze maakt en hoe je ze kunt oefenen – lang niet bij alle saxofonisten bekend.

Je krijgt verschillende oefeningen mee, zodat je je na de workshop verder kunt ontwikkelen.


Over de docenten

Frank Paavo

Oprichter van Saxofoon Academie Amsterdam en uitvoerend jazz-muzikant. Bracht in 2017 zijn debuut-cd Jazz Painter uit, die lovende recensies kreeg.

Frank is regelmatig te zien en te horen op de Nederlandse podia. Zo staat hij op 23 maart op het Goois Jazz Festival. In mei is er op Jazz-TV een concertregistratie te zien

Floor Wittink

In 2002 behaalde Floor Wittink haar Masters-diploma klassiek saxofoon bij Johan van der Linden. Na haar studie speelde zij in vele projecten. Zo speelde Wittink onder andere met het Esquire Saxofoonkwartet, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Holland Opera, de band Jaghaa.

In 2015 richtte zij de Saxschool Utrecht Leidsche Rijn op: vanuit een jarenlange ervaring als saxofoondocent wilde Floor Wittink haar visie op het muziekonderwijs beter vorm kunnen geven, met als doel om zoveel mogelijk mensen het plezier van musiceren te laten ervaren en ieders eigen muzikaliteit zo goed mogelijk te helpen ontwikkelen.


www.floorwittink.nl

www.muziekpakhuis.nl

www.saxofoonacademie-amsterdam.nl

www.paavomusic.com