Jazz meets Classic – workshop Klank & Sound op 25 mei

Op zaterdag 25 mei organiseert Saxofoonschool Amsterdam een workshop ‘Klank & Sound’, in samenwerking met het Muziekpakhuis. We gaan samen spelen en ontdekken, en zo werken aan hoe je klankmuzikaal in kunt zetten.

De workshop wordt gegeven door Frank Paavo & Floor Wittink. Frank is oprichter van Saxofoonschool Amsterdam en jazzmusicus en Floor is uitvoerend klassiek saxofoniste en oprichter van Saxschool Utrecht Leidsche Rijn.

Praktische gegevens?

– locatie: Het Muziekpakhuis, Alberdingk Thijmstraat 19, 1054 AH Amsterdam
– datum: zaterdag 25 mei
– tijd:      13:00 tot 16:00 uur (inclusief pauze)
– prijs:    € 50,-
– maximaal aantal deelnemers: 15

Aanmelding/ inschrijving
https://saxofoonlessen.nl/aanmelding-workshop-klank-sound/

Wat gaan we doen?

In deze workshop gaan we nader in op hoe je je klank muzikaal kunt inzetten. Dit passen we direct toe door gezamenlijk een bekende saxofoonsolo in te studeren. Aan bod komen intonatie, kleuren en het maken van effecten zoals bending, vibrato en scheuren: alles om je te leren praten met je sax!

Voor jou?

Je kunt deze technieken op meerdere niveaus toepassen, dus zowel na een paar jaar les als op gevorderd niveau.

Voor meer beginnende spelers geeft het bewustzijn van wat je eigenlijk doet met embouchure en keel. Van daaruit kun je je klank gaan ontwikkelen.

Gevorderden krijgen veel meer tools om kleuren te maken en op verschillende manieren te articuleren. Bovendien zijn effecten – hoe je deze maakt en hoe je ze kunt oefenen – lang niet bij alle saxofonisten bekend.

Je krijgt verschillende oefeningen mee, zodat je je na de workshop verder kunt ontwikkelen.

Over de docenten

Frank Paavo

Oprichter van Saxofoonschool Amsterdam en uitvoerend jazz-muzikant. Bracht in 2017 zijn debuut-cd Jazz Painter uit, die lovende recensies kreeg. Frank is regelmatig te zien en te horen op de Nederlandse podia. Zo speelt hij op 23 maart op het Goois Jazz Festival. In mei is er op Jazz-TV een concertregistratie te zien.

Floor Wittink

In 2002 behaalde Floor Wittink haar Masters diploma klassiek saxofoon bij Johan van der Linden. Na haar studie nam zij deel aan vele projecten. Zo speelde Wittink onder andere met het Esquire Saxofoonkwartet, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Holland Opera en de band Jaghaa, Momenteel bezig met het spelen van klassieke concerten in duo-verband, zowel op het podium als bij mensen thuis.

www.muziekpakhuis.nl

www.saxofoonschool-amsterdam.nl

www.paavomusic.com

www.floorwittink.nl

https://desaxschool.nl

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.