Succesvolle open dag Saxofoon­school Amsterdam

Afgelopen zondag was de eerste Open Dag van Saxofoonschool Amsterdam in Arti et Amicitiae aan het Rokin in Amsterdam. Het werd een zeer geslaagde middag waarbij de leerlingen van de saxofoonschool elkaar voor het eerst hoorden spelen. In de prachtige ambiance van kunstenaarssociëteit Arti was een dressingroom, een PA-system, bar met personeel en men kon op de eerste verdieping een tentoonstelling van Arti-leden gaan zien.

Percussionist Sherwin Kirindongo warmde alle aanwezigen op met een workshop RITME. Hij toverde een lach op ieders gezicht met Caraïbische en Braziliaanse ritmes waarvan we niet wisten dat we ze konden meetikken

Daarna begeleide hij een improvisatie op saxofoon van leerling Stas Seldin. Fred Bloem speelde ‘You don’t know what Love is’ en ‘Tenor Madness’ onder begeleiding van de band waarvoor ze eerder in de week hadden geoefend in het Conservatorium van Amsterdam.

‘Laat Me’ van Ramses Shaffy was de keuze van Jan van Thienen, die het lied op eigenzinnige wijze vertolkte. Wieske Berkenbosch speelde het romantische ‘As Time goes By’ onder begeleiding van Frank Paavo op de vleugel. Freda Droes, de leerling waaraan wij deze middag te danken hebben, omdat zij ons introduceerde bij Arti, waagde zich aan ‘In a Sentimental Mood’ van Duke Ellington.

Ook waren er klassieke duetten te horen van Frank Paavo en Jorg Verhoeven, die aan de school verbonden is met zijn Verhoeven Bon Music Services en zelf afgestudeerd is als klassiek saxofonist. Als afsluiting speelde Frank Paavo 2 nummers van zijn CD ‘Jazzpainter’ en 1 van de recent verschenen CD ‘Bay of Poets’ van pianist/ componist Harald Walkate, die deze week in de belangstelling stond van verschillende radioprogramma’s.

Alles werd op video vast gelegd door zanger/ filmer Jase Maxwell. Een samenvatting van de middag is binnenkort te zien op http://www.saxofoonschool-amsterdam.nl.‪

Al met al was het een zeer geslaagde en hartverwarmende middag die volgend jaar (2019) een vervolg gaat krijgen. De datum zal binnenkort bekend gemaakt worden.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.