Saxles in Utopia – deel I

Ook reality-sterren willen saxofoon leren spelen…

Utopia-post fb

Hier een verslag door Thom Kraakman van de eerste saxofoonles van Isabella, inwoonster van het huis ‘UTOPIA’.

IsabellaSmit Utopia-deelneemster
Isabella uit Utopia

“Isabella heeft ook aangegeven graag saxofoon les te willen, ze vindt het een mooi instrument en wil het ook graag leren. Vandaag is het dan zo ver, maar eerst nog even een gesprekje met de leraar voordat de les gaat beginnen.

De leraar wil graag weten wat het doel is dat Isabella saxofoon les gaat volgen, er zijn ook mensen die roepen dat ze beroemd willen worden. Isabella zegt er eigenlijk nooit over na te hebben gedacht. Toen ik hier een concert gaf met Wolter kroes en mensen kwamen met spandoeken toen dacht ik wat is dit, wat gebeurd hier? Ik begreep er helemaal niets van. Laat ik het anders vragen antwoordt de leraar, vanwaar de saxofoon? Isabella zegt thuis een gitaar te hebben maar niet te kunnen spelen. Ik had toen bedacht toen ik hier kwam gitaarles te nemen. Maar wat voegt een saxofoon toe op de manier waarop je nu bezig bent vraagt de leraar. Isabella zegt het niet te weten, maar het is het meest mooie instrument wat er is. Ik heb er nooit over nagedacht totdat Charlotte er mee kwam. Toen dacht ik, ja waarom ook niet? Ik heb Candy Dulfer zelfs een mailtje gestuurd, Candy had het te druk. En ene Hans heeft niet gereageerd. Ik heb de saxofoon altijd als een ver van mijn bed show gezien. Ook wil Isabella geen carrière als saxofonist.

Daarna is het tijd om eens echt aan het werk te gaan, de saxofoon wordt in elkaar gezet. Maar hoe hou je zo’n ding nou vast? Ga op je intuïtie af en voel wat het prettigste is zegt de leraar. Dan pakt de leraar een spiegel erbij en zegt waar de vingers precies moeten. Dan onderbreek Gio de les even, hij komt betalen 270 euro lesgeld en 80 euro huur. De leraar wil liever dat het overgemaakt wordt en niet in cash. Gio geeft ook nog even door dat het van de groep betaald wordt, dat hoorde hij van Charlotte. De les gaat daarna weer verder aan de houding moet ook iets gedaan worden. Het moet er stoer uit zien, maar je hebt al een mooie houding aldus de leraar. Daarna is het tijd om echt te spelen, Isabella krijgt bepaalde oefeningen om het onder de knie te krijgen. Isabella vindt het allemaal top! Het is Isabella tot zo ver duidelijk. Ga er gewoon lekker mee spelen zegt de leraar. Ga lekker stoeien en vooral veel plezier maken. Isabella is erg enthousiast en gaat veel oefenen. Volgende week heeft ze weer een les, zal Isabella ook talent hebben met een saxofoon?”

(foto Isabella van haar website http://www.isabellamusic.nl/)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.